Poptávka

VÍNO ZE SLOVÁCKÉ VINAŘSKÉ PODOBLASTI

Nabízíme kvalitní lahvová vína od vinařů ze Slovácké vinařské podoblasti. Naleznete u nás kompletní sortiment vín vinařství Václav Šalša Kyjov, který tvoří naši hlavní nabídku. Dále nabízíme bohatý výběr moravských vín z dalších 10ti vinařství, všechna ze Slovácké vinařské podoblasti.

Vinařství Václav Šalša, Kyjov

Vinařství s dlouholetou tradicí se sídlem v Čeložnicích. Zaměřuje se na výrobu vín s přívlastkem. Pomocí moderních šetrných technologií produkuje vysoce kvalitní odrůdová vína s typickým charakterem a svěžestí pro vinařskou oblast Slovácko. Vinařství hospodaří na 14 ha vlastních vinic, kde pěstuje odrůdy Sauvignon, Chardonnay, Tramín kořenný, Hibernal, Malverinu, Rulandské šedé, Muškát, Irsai Oliver, Pálavu, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sylvánské zelené, Solaris a Laurot. Vinařství je členem VOC Slovácko.

Vinařství Štěpán Maňák, Žádovice

Rodinné vinařství ze Žádovic poblíž Kyjova hospodaří na 25 hektarech vinic ve třech vinařských tratích s velmi příznivou polohou. Výroba je zaměřena na přívlastková lahvová vína. Vinařství mimo jiné disponuje také moderní laboratoří pro analýzu hroznů a vína. Používají se nejmodernější dostupné technologie – chlazený pneumatický lis s ochrannou atmosférou, nerezové tanky s chlazením, vinifikátory, každý rok se obnovuje třetina ze 150 barikových sudů. V poslední době vinařství zařadilo do výrobního procesu betonové nádoby ve tvaru vejce pro ještě lepší vyzrávání bílých vín. Většina vín má řadu ocenění, včetně každoročního zařazení do Národní soutěže Salon vín ve Valticích.

Vinařství Dufek, Svatobořice-Mistřín

Vinařství, jehož počátky sahají až do roku 1824. Vlastní vinařství bylo pak založeno v roce 2003. Tento rok je spojen s výsadbou prvních vinohradů. V současnosti dosahuje výměra vinic 46 ha. Všechny vinice se nacházejí v nejlepších vinařských tratích s jižní nebo jihovýchodní expozicí v katastru obce. Vinařství pěstuje široký sortiment třiceti odrůd. Moderní sklepní hospodářství v nové zpracovatelské hale je vybaveno nejnovějšími technologiemi – pneumatickými lisy, vinifikátory, řízeným kvašením, automatickým plnicím zařízením. Část produkce zraje ve francouzských barikových sudech. Novinkou v produkci jsou sekty vyráběné tradiční metodou kvašení v lahvích, nová odrůda Souvignier Gris a první vína z nádob kvevri. Vinařství je členem VOC Slovácko.

Zámecké vinařství Bzenec

Po celou historii je vinařství pevnou součástí zámeckého areálu ve městě Bzenec. Prostřednictvím dceřiných společností vinařství citlivě, efektivně a s důrazem na ekologii obhospodařuje 540 hektarů vinic ve třech podoblastech. Na Znojemsku získává surovinu ze sprašových a štěrkovitých vinic, Mikulovsko dává hrozny z minerálních poloh a na Slovácku je část v bioprodukci. Díky otevřenému přístupu k moderním technologiím a jejich propojení s tradičními principy výroby vína se Zámeckému vinařství Bzenec jako jedinému vinařství v ČR podařilo třikrát získat titul Premio Speciale na soutěži Vinitaly. Vinařství je také sedminásobným vítězem Salonu vín ČR a jeho vína bodují i v mnoha dalších jiných mezinárodních a tuzemských soutěžích.

Rodinné vinařství Grmolec, Hovorany

Tradice rodinného vinařství Grmolec na Moravském Slovácku sahá až do roku 1889. Zkušenosti, technologie a postupy se tak v rodině předávají již po několik generací. V průběhu času rodina vysázela nové vinice, rozšířila odrůdovou skladbu hroznů a vybudovala nové sklepní hospodářství. V současné době se vinařství zaměřuje na výrobu vysoce kvalitních vín vyráběných šetrnou moderní technologií. Součástí sortimentu jsou kvalitní sekty, slámová i ledová vína.

Vinné sklepy Skalák

V současné době vinařství obhospodařuje cca 25 hektarů vlastních vinic v duchu integrované produkce. Viniční tratě leží v katastru města Kyjova a obce Skalky. Největší úspěchy však slaví vína z Nechvalínských teras, které jsou jedny z nejlepších viničních tratí na Slovácku. Redukovaná sklizeň hroznů a špičkové technologie ve spojení s tradičními postupy dávají vzniknout skvělým vínům charakteristickým pro tento region.

Vinařství Práthová, Josefov

Generační rodinné vinařství nacházející se v malebné císařské obci Josefov u Hodonína. Podnik aktuálně hospodaří na vinicích o výměře přesahující 10 ha. Ve vinařství jsou zpracovávány výhradně hrozny z vlastní integrované produkce z prvotřídních tratí obcí Josefov a Prušánky. Výroba vína je prováděna s respektem k tradicím a zároveň s využitím moderních technologií, umožňující produkci vysoce kvalitních vín. K výrobním technologiím vinařství patří řízené kvašení, zrání metodou sur lie, využití dubových a akátových sudů, nebo také produkce oranžových vín. Vinařství je jedním ze tří zakládajících členů VOC Slovácko.

Vinařství Žarošice – Petr Svoboda

Malé vinařství, které obdělává 2,5 ha jižně exponovaných rodinných vinic v místní trati Nové hory na úpatí Ždánského lesa. Vinařství zpracovává širokou škálu odrůd pouze v přívlastkových kvalitách. Díky spojování klasických technologií s moderními může nabídnout pestrý výběr vín různorodých stylů. Lisuje se na šetrném pneumatickém lisu, mošty bílých odrůd kvasí při teplotě do 20 °C, u části se používají vlastní kvasinky, mošty se míchají na jemných kalech až do března a lahvují se mladá a svěží po roce. Červená vína se vyrábějí bez vinifikátoru, otevřenou macerací s ručním mícháním. Celá produkce se lahvuje na vlastní lince, současný roční objem představuje kolem 35 000 lahví.

Mladý vinař – Karel Novotný, Milotice

Butikové vinařství produkující malé šarže vín. Ke zpracování hroznů přistupuje s těmi nejvyššími nároky. Spojuje tradici s těmi nejmodernějšími technologiemi a trendy. Díky vlastním vinicím a výrobním postupům tvoří vína s dokonale vyváženou chutí.

Vinařství Petr Kočařík, Čejkovice

Vinaření se Petr Kočařík věnuje od roku 1997. Prvotních 10 arů se mu podařilo rozšířit na necelé 2 hektary vlastních vinohradů, které obdělává společně s celou rodinou. U vín se snaží zachovat jejich přirozenost, jejich terroir, to znamená odraz místa a průběhu počasí daného ročníku. Půdu obdělává bez herbicidů a od roku 2010 keře ošetřuje pouze přípravky povolenými v ekologickém zemědělství. Do procesu samotné tvorby vína zasahuje co nejméně, využívá maceraci hroznů. Vína kvasí spontánně, a poté většinou leží po dobu 12 měsíců na kvasničních kalech v dubových sudech. Vína nečeří ani nefiltruje. Do vín dodává pouze síru, a to ještě ve velmi malém množství. Vyrábí 7 000–10 000 lahví podle ročníku. Rodinné vinařství Kočařík patří mezi prvních 7 signatářů Charty Autentistů.